Paja malinowa
Paja malinowa
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Mąka pszenna - 50 dagMasło - 25 dagMleko 3.2 proc. - 7 łyżekOlej rzepakowy - 4 łyżkiJajka - 1Proszek do pieczenia - 1 opak. 5 gCukier waniliowy - 1 opak. 8 g
-
masa malinowa:
Maliny - 30 dag świeżych lub mrożonyachKisiel - 1 opak. malinowego
-
piana migdałowa:
Białka - 3Cukier - 1 szl.Migdały mielone - 10 dag
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Robimy ciasto: mąkę przesiewamy, dodajemy resztę składników i zagniatamy. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godz. Rozwałkowujemy ciasto i wykładamy nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Pieczemy 20 minut w 200°C. Studzimy.
2 / 2
Robimy masę: maliny mieszamy z kisielem (w proszku!), układamy na cieście. Ubijamy pianę z białek i cukru, delikatnie łączymy z migdałami. Układamy pianę na malinach. Pieczemy 20 minut w temp. 180°C.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory