Paja malinowa

Magazyn Kuchnia/Andrzej Starowicz 26.11.2020 16:34
(brak ocen)
OCEŃ
Paja malinowa
Paja malinowa
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Robimy ciasto: mąkę przesiewamy, dodajemy resztę składników i zagniatamy. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godz. Rozwałkowujemy ciasto i wykładamy nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Pieczemy 20 minut w 200°C. Studzimy.

2 / 2

Robimy masę: maliny mieszamy z kisielem (w proszku!), układamy na cieście. Ubijamy pianę z białek i cukru, delikatnie łączymy z migdałami. Układamy pianę na malinach. Pieczemy 20 minut w temp. 180°C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.