Pappardelle z polędwicą wieprzową

Pappardelle z polędwicą wieprzową
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Polędwica wieprzowa - 500 gCebula - 1Czosnek - 2 ząbkiPomidory - 3Chili - 1 świeży strączekOliwa - 2 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuSok cytrynowy - 2 łyżeczkiMiód pszczeli - 2 łyżeczkiSos worcestershire - 1 łyżkaBulion warzywny - 1/2 litraMakaron papardelle - 400 gSer cheddar - 100 g świeżo startego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Polędwicę kroimy w dwucentymetrową kostkę. Drobno siekamy obraną cebulę i czosnek. Kroimy w kostkę obrane pomidory. Chilli przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy pestki i drobno siekamy.
2 / 4
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na niej cebulę i mięso, stale mieszając. Dodajemy pomidory, chilli i czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, miodem, sosem worcestershire. Dodajemy bulion, dusimy pół godziny pod przykryciem na średnim ogniu.
3 / 4
Po kwadransie duszenia mięsa gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Po osączeniu dodajemy do mięsa, dokładnie mieszamy.
4 / 4
Makaron podajemy od razu, posypany cheddarem.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory