Pappardelle z polędwicą wieprzową

Magazyn Kuchnia 08.12.2020 17:04
(brak ocen)
OCEŃ
Pappardelle z polędwicą wieprzową
Pappardelle z polędwicą wieprzową
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Polędwicę kroimy w dwucentymetrową kostkę. Drobno siekamy obraną cebulę i czosnek. Kroimy w kostkę obrane pomidory. Chilli przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy pestki i drobno siekamy.

2 / 4

Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na niej cebulę i mięso, stale mieszając. Dodajemy pomidory, chilli i czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, miodem, sosem worcestershire. Dodajemy bulion, dusimy pół godziny pod przykryciem na średnim ogniu.

3 / 4

Po kwadransie duszenia mięsa gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Po osączeniu dodajemy do mięsa, dokładnie mieszamy.

4 / 4

Makaron podajemy od razu, posypany cheddarem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.