Parówki w cieście

Magazyn Kuchnia 10.02.2020 16:39
(brak ocen)
OCEŃ
Parówki w cieście
Parówki w cieście
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Twaróg wymieszaj z mlekiem, jajkiem i olejem, posól. Zagniataj, dodając po łyżce mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj do grubości 3-4 mm i wytnij paski o wymiarach 16 x 10 cm. Parówki zawiń w paski ciasta, wierzch posmaruj mlekiem, a boki białkiem. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.