Parówki w cieście

Parówki w cieście
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (10porcji)
-
Mąka pszenna - 25 dagProszek do pieczenia - 1,5 dagTwaróg półtłusty - 15 dagMleko 3.2 proc. - 4 łyżki + trochę do posmarowaniaJajka - 1Olej rzepakowy - 4 łyżkiSól - łyżeczkaParówki - 8-10Białka - 1
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Twaróg wymieszaj z mlekiem, jajkiem i olejem, posól. Zagniataj, dodając po łyżce mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj do grubości 3-4 mm i wytnij paski o wymiarach 16 x 10 cm. Parówki zawiń w paski ciasta, wierzch posmaruj mlekiem, a boki białkiem. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory