Pascha

Natalia Nowak Bratek/Magazyn Kuchnia 24.09.2020 15:07
(brak ocen)
OCEŃ
Pascha
Pascha
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Jeśli zrobiliśmy słodki twaróg według przepisu na str. 32, nie musimy przepuszczać go przez maszynkę. Jeśli używamy innego, trzeba to zrobić. Masło miksujemy z cukrem pudrem, aż stanie się puszyste i kremowe, dodajemy żółtka przetarte przez sitko i - porcjami - twaróg, a na koniec bakalie i ziarenka wanilii.

2 / 4

Masę przekładamy na sitko wyściełane gazą, przykrywamy zwisającymi brzegami gazy i obciążamy. 

3 / 4

Stawiamy w chłodnym miejscu na co najmniej 12 godzin. 

4 / 4

Wyjmujemy paschę na talerz i dekorujemy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps