Pasta curry

Pasta curry
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Kumin (kmin rzymski) - łyżeczka nasionKolendra (ziarna) - łyżeczka nasionKardamon - 4 strączkiGoździki - 2Chili - 6 małych strączków, oczyszczonych z nasion i posiekanychCzosnek - 2 ząbkiCynamon - łyżeczka mielonegoImbir - 2.5 cm kawałek, obrany i posiekanyTrawa cytrynowa - łodyga, oczyszczona i posiekanaOlej słonecznikowy - łyżeczkaSok z limonki - z 1 limonki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Kmin, kolendrę i ziarna wyłuskane z kardamonu prażymy na suchej patelni, a następnie studzimy.
2 / 2
Miksujemy wszystkie składniki na gruboziarnistą pastę.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory