Składniki (4porcje)
-
Kolendra (ziarna) - 1 łyżkaKumin (kmin rzymski) - 1 łyżeczkaPieprz czarny mielony - 1 łyżeczkaKrewetki - 2 łyżeczki pastyGałka muszkatołowa - 1 łyżeczkaChili - 12 drobno posiekanychSzalotka - 4 łyżki drobno posiekanychOlej rzepakowy - 2 łyżkiTrawa cytrynowa - 4 łodygiCzosnek - 12 posiekanych ząbkówKolendra mielona - 4 łyżki posiekanejLimonka - 2 łyżeczki skórkiSól - 2 łyżeczkiPapryka mielona słodka - 1 łyżeczkaKolendra (ziarna) - 1 łyżeczkaKumin (kmin rzymski) - 2 łyżeczkiPieprz czarny mielony - 1 łyżeczkaKrewetki - 2 łyżeczki pastyChili - 8 dużych zielonych drobno posiekanychSzalotka - 1 filiżanka drobno posiekanejImbir - 5 cm posiekanego korzeniaCzosnek - 12 małych posiekanych ząbkówKolendra (natka) - 5 łyżek świeżej posiekanejTrawa cytrynowa - 3 łodygi drobno posiekanejLimonka - 2 łyżeczki skórkiSól - 2 łyżeczkiOlej rzepakowy - 2 łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pasty przygotowujemy w ten sam sposób. Nasiona kolendry i kuminu prażymy na suchej patelni, mielemy lub tłuczemy w moździerzu razem z pieprzem i mieszamy z resztą składników. Wszystko razem miksujemy w blenderze. W ten sposób otrzymamy około filiżanki każdej z past.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory