Paszteciki z sardynek
Paszteciki z sardynek
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Owoce kumkwatu drobno siekamy i dusimy na suchej patelni. Sardynki rozgniatamy widelcem, a bób gotujemy i obieramy ze skórki.
2 / 4
Gotowe kruche ciasto wykładamy na spodzie i bokach czterech foremek sufletowych. Następnie wypełniamy je sardynkami, dodajemy trochę konfitury z kumkwatu, a na wierzch trochę pokrojonego bobu. Nie ugniatamy farszu, tylko przykrywamy go kawałkiem ciasta, łącząc je z brzegami ciasta w foremce.
3 / 4
Wierzch smarujemy żółtkiem. Paszteciki pieczemy w temp. 180°C przez 12 minut. Podajemy na rukoli.
4 / 4
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory