Paszteciki z sardynek

Magazyn Kuchnia 25.03.2021 21:26
(brak ocen)
OCEŃ
Paszteciki z sardynek
Paszteciki z sardynek
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Owoce kumkwatu drobno siekamy i dusimy na suchej patelni. Sardynki rozgniatamy widelcem, a bób gotujemy i obieramy ze skórki. 

2 / 4

Gotowe kruche ciasto wykładamy na spodzie i bokach czterech foremek sufletowych. Następnie wypełniamy je sardynkami, dodajemy trochę konfitury z kumkwatu, a na wierzch trochę pokrojonego bobu. Nie ugniatamy farszu, tylko przykrywamy go kawałkiem ciasta, łącząc je z brzegami ciasta w foremce. 

3 / 4

Wierzch smarujemy żółtkiem. Paszteciki pieczemy w temp. 180°C przez 12 minut. Podajemy na rukoli.

4 / 4
Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps