Pieczeń rzymska najlepsza

Haps 27.02.2020 14:56
(brak ocen)
OCEŃ
Pieczeń rzymska najlepsza
Nawet jeśli tego dania nie robiła twoja babcia, ciocia, ani mama - nawet jeśli w ogóle nie jadłeś go w przeszłości, to uwierz, że to smak twojego dzieciństwa.
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Cztery jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Ostudź i obierz ze skorupek.

2 / 3

Mięso mielone umieść w dużej misce. Dodaj dwa jajka, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę pietruszki, musztardę, sos sojowy oraz pieprz i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

3 / 3

Keksówkę o długości około 30 cm posmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Nałóż do środka połowę masy mięsnej i rozprowadź ją równomiernie po całej blaszce. W środek powciskaj ugotowane jajka, przykryj je pozostałym mięsem. Wyrównaj wierzch pieczeni i posmaruj go olejem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz około 45 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps