Pieczona polędwica wieprzowa z konfiturą

Janusz Myjak/Magazyn Kuchnia 10.07.2020 13:37
(brak ocen)
OCEŃ
Pieczona polędwica wieprzowa z konfiturą
Pieczona polędwica wieprzowa z konfiturą
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Przygotuj konfiturę: na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oliwy, włóż obraną i pokrojoną w półplasterki cebulę, zeszklij. Dodaj wino, żurawiny, wiśnie, miód i szczyptę majeranku, duś na małym ogniu, aż wino odparuje.

2 / 3

Z reszty oliwy, posiekanego czosnku, papryki i majeranku przygotuj marynatę. Włóż do niej polędwiczki na co najmniej 6 godzin (najlepiej na dobę).

3 / 3

Potem wyjmij z marynaty i upiecz w temp. 170 st. C. Podawaj z konfiturą. Dobrym dodatkiem są pieczone ziemniaki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps