Pierogi z truskawkami

Magazyn Kuchnia 25.09.2020 14:38
(2 oceny)
OCEŃ
Pierogi z truskawkami
Pierogi z truskawkami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (20porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Zagniatamy ciasto z podanych składników. Dokładnie je wyrabiamy, rozwałkowujemy, wykrawamy kwadraty o boku 7-8 cm. 

2 / 4

Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, osączamy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przesypujemy cukrem. Na każdym kawałku ciasta układamy truskawkę, starannie zlepiamy brzegi.

3 / 4

Na patelni rozgrzewamy dużą ilość tłuszczu, smażymy z obu stron gotowe pierożki. Przekładamy je na półmisek wyścielony papierowym ręcznikiem, by ociekły z nadmiaru tłuszczu. 

4 / 4

Podajemy posypane cukrem pudrem. Można dodać też kleks bitej śmietany lub polać stopioną czekoladą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.