Pierożki ravioli
Pierożki ravioli
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Ciasto
Mąka pszenna - 20 dagWoda - 5 łyżekJajka - 1Sól - szczypta
-
Nadzienie
Mięso mielone wołowe - 20 dagJajka - 1Białka - 1Cebula biała - 1Natka pietruszki - łyżkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z mąki, jajka, wody i soli wyrabiamy jednolite ciasto. Odkładamy je na 2godz.,a następnie rozwałkowujemy na grubość ok. 2 mm i dzielimy na dwa płaty. Mięso mieszamy z posiekaną cebulą, jajkiem, natką pietruszki i przyprawami. Rozkładamy małe porcje nadzienia na jednym płacie w kilku rzędach w odstępach ok. 4 cm. Miejsca między porcjami nadzienia smarujemy białkiem. Przykrywamy drugim płatem ciasta, dociskając je wokół porcji mięsa, tak aby obydwa płaty ciasta się skleiły. Kroimy ciasto radełkiem na kwadraciki. Tak uformowane pierożki gotujemy w posolonej wodzie 15-20 min.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory