Pierś perliczki faszerowana kurkami

Magazyn Kuchnia/Adam Chrząstowski 02.10.2020 12:54
(brak ocen)
OCEŃ
Pierś perliczki faszerowana kurkami
Pierś perliczki faszerowana kurkami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Kroimy w drobną kostkę jedną cebulę, przesmażamy na oleju z masłem i z pokrojonymi na drobne kawałki kurkami. Mieszamy z natką i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

2 / 4

Piersi perliczki nacieramy solą i pieprzem, nacinamy w nich kieszenie, faszerujemy je przygotowaną masą kurkową i obsmażamy.

3 / 4

Resztę cebuli kroimy w piórka i smażymy do lekkiego zrumienienia. Przyprawiamy do smaku, podlewamy winem i dusimy na wolnym ogniu. Wyparowane wino uzupełniamy kolejną porcją tak długo, aż cebula będzie zupełnie miękka.

4 / 4

Piersi perliczki układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy do miękkości w temp. 180°C (20 minut) i podajemy na konfiturze z cebuli.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA