Piersi kaczki z wiśniami z kompotu
Piersi kaczki z wiśniami z kompotu
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Bagietka - 1/2 pokrojonej na kromkiOliwa - 60 mlOliwa - 2 łyżkiKaczka - 1 pierś pokrojona w kostkęWiśnie - 100 g z kompotuSzalotka - 1Rukola - 50 gOcet winny - 3 łyżeczki czerwonegoSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Smarujemy kromki oliwą po obu stronach i pieczemy, aż się zezłocą. Na łyżce oliwy smażymy kaczkę ok. 5 minut, mieszając. Łączymy kaczkę z osączonymi wiśniami, posiekaną szalotką, rukolą, octem i pozostałą łyżką oliwy. Solimy, pieprzymy. Podajemy na grzankach.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory