Piersi kaczki z wiśniami z kompotu

Magazyn Kuchnia 02.06.2020 13:21
(brak ocen)
OCEŃ
Piersi kaczki z wiśniami z kompotu
Piersi kaczki z wiśniami z kompotu
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Smarujemy kromki oliwą po obu stronach i pieczemy, aż się zezłocą. Na łyżce oliwy smażymy kaczkę ok. 5 minut, mieszając. Łączymy kaczkę z osączonymi wiśniami, posiekaną szalotką, rukolą, octem i pozostałą łyżką oliwy. Solimy, pieprzymy. Podajemy na grzankach.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.