Pogacze

Klara Molnar/Magazyn Kuchnia 07.01.2021 17:35
(brak ocen)
OCEŃ
Pogacze
Pogacze
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Twaróg rozgnieć widelcem, po czym wyrób z mąką i masłem. Gdy wszystkie składniki połączą się w gładkie ciasto, owiń je w pergamin i włóż na godzinę do lodówki.

2 / 2

Rozwałkuj do grubości jednego palca i wytnij krążki o średnicy 4-5 cm. Ułóż na blasze (niezbyt gęsto, bo urosną), posmaruj jajkiem, posyp gruboziarnistą solą i tartym serem. Piecz na złoty kolor w temp. 200 st. C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps