Składniki (4porcje)
-
Polędwica wołowa - 20 dagRukola - garść liściParmezan - 5 dagSól morska - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuOrzeszki pinii - 1-2 łyżkiOcet balsamiczny - 1 łyżkaOliwa - 2 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso wkładamy na kilkanaście minut do zamrażalnika, a gdy podmarznie, kroimy je na 16 cienkich plasterków i rozbijamy płaską stroną tłuczka między 2 warstwami przezroczystej folii kuchennej. Odrywamy ogonki rukoli. Parmezan ścieramy na wióry. Na talerzykach układamy plasterki polędwicy, posypujemy je solą i pieprzem. Na mięsie rozkładamy parmezan, rukolę i lekko uprażone orzeszki, skrapiamy balsamico i oliwą.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory