Polędwica po toskańsku

Anna Wrońska 12.06.2020 13:53
(brak ocen)
OCEŃ
Polędwica po toskańsku
Polędwica po toskańsku
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 

Mięso wkładamy na kilkanaście minut do zamrażalnika, a gdy podmarznie, kroimy je na 16 cienkich plasterków i rozbijamy płaską stroną tłuczka między 2 warstwami przezroczystej folii kuchennej. Odrywamy ogonki rukoli. Parmezan ścieramy na wióry. Na talerzykach układamy plasterki polędwicy, posypujemy je solą i pieprzem. Na mięsie rozkładamy parmezan, rukolę i lekko uprażone orzeszki, skrapiamy balsamico i oliwą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps