Polędwica Rossini

Magazyn Kuchnia 19.04.2021 15:42
(brak ocen)
OCEŃ
Polędwica Rossini
Polędwica Rossini
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Krótko obsmaż mięso z obu stron na oliwie z masłem, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C, piecz 15-20 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia połóż na stekach plastry wątroby. 

2 / 2

W tym czasie zeszklij posiekany czosnek i szalotkę na tłuszczu ze smażenia, włóż rozmaryn, wlej wino. Gotuj, aż 3/4 wina odparuje. Połącz z sosem pieczeniowym, zagotuj, mieszając, przypraw, polej mięso. Możesz podać z ziemniakami purée.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.