Polędwiczki na ostro

Polędwiczki na ostro
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Polędwiczki wieprzowe - 80 dagCebula - 4Pomidory - 4
-
Marynata:
Czosnek - 2-3 ząbkiMajeranek świeży - wedle uznaniaCzuszka - 1Olej rzepakowy - do smażeniaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Polędwiczki pokrój w plastry (po 3 plastry na porcję) i lekko je rozbij.
2 / 4
Przygotuj marynatę z podanych składników, polej mięso, odstaw na kilka godzin.
3 / 4
Mocno rozgrzej patelnię, wkładaj na nią osączone polędwiczki, smaż razem z pokrojonymi w plastry pomidorami i cebulą.
4 / 4
Mięso ułóż na talerzach, obłóż cebulą i pomidorami. Możesz podawać z sałatą i pieczonymi ziemniakami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory