Składniki (4porcje)
-
Ciecierzyca - 2 puszki w zalewieSzynka - 20 dag gotowanejSer żółty - 20 dag startego ostregoCzosnek - 1 ząbekPapryka mielona słodka - szczyptaOliwa - do smakuPomidory - 6Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuMajeranek suszony - 2 łyżeczkiBazylia - 1 pęczek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Ciecierzycę odcedzamy i rozdrabniamy widelcem, by powstała jednolita masa. Szynkę siekamy i mieszamy z purée z ciecierzycy, dodajemy ser, zmiażdżony ząbek czosnku, paprykę i łyżkę oliwy. Dokładnie mieszamy. Formujemy małe pulpeciki i układamy na półmisku.
2 / 2
Pomidory kroimy w kostkę, polewamy 3 łyżkami oliwy, solimy i pieprzymy. Dodajemy majeranek i posiekaną bazylię, mieszamy i odstawimy na 10 minut. Pulpeciki polewamy sałatką pomidorową i podajemy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory