Puszysty placek ze śliwkami i żurawiną

Magazyn Kuchnia 07.01.2021 17:29
(brak ocen)
OCEŃ
Puszysty placek ze śliwkami i żurawiną
Puszysty placek ze śliwkami i żurawiną
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Umyte, pozbawione pestek śliwki kroimy w cząstki. Jajka miksujemy z cukrem, olejem, śmietaną, aromatem. Na końcu dodajemy przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

2 / 2

Ciasto przelewamy do sporej natłuszczonej blachy do pieczenia (lub dwóch mniejszych form). Na wierzchu układamy pokrojone w cząstki śliwki, między nimi rozsypujemy żurawin. Pieczemy 35 minut w do 190 st. C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.