Pyszna wołowina w winie
Wołowina w winie
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Wołowina - 4 stekiOliwa - 3 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuCebula - 1 pokrojona w plasterkiWino czerwone - 2/3 szklanki wytrawnegoOliwa - 2 łyżkiLiść laurowy - 1Pieprz czarny w ziarnach - 6 ziarenTymianek świeży - 1/2 łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Wymieszaj składniki marynaty. Mięso rozbij, polej marynatą i wstaw do lodówki na 12 godzin.
2 / 3
Osącz, oprósz pieprzem. Piecz na gorącym grillu (2 minuty z każdej strony).
3 / 3
Posmaruj oliwą, podnieś kratkę na wyższy poziom i piecz 5 minut z każdej strony. Posól, podawaj z cebulą z marynaty.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory