Pyszna wołowina w winie z czosnkiem

Magazyn Kuchnia//Tomek Woźniak 16.02.2021 12:58
(brak ocen)
OCEŃ
Pyszna wołowina w winie z czosnkiem
Wołowina w winie
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

W garnku na oliwie szklimy posiekane cebulę i czosnek. Wrzucamy dobrze osuszone na ręczniku papierowym mięso, pokrojone w kostkę o boku 2 cm, i smażymy na złocisty kolor. Dodajemy pokrojoną na kawałki marchewkę, liście laurowe i ziele angielskie. Zalewamy winem oraz wodą i gotujemy 1,5 godziny na małym ogniu, aż powstanie gęsty sos.

2 / 2

Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy posiekaną natką. Podajemy z umytymi liśćmi sałaty skropionymi dressingiem przygotowanym z oliwy i soku z cytryny oraz odrobiny soli.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.