Quesadillas smażone z serem

Magazyn Kuchnia 30.01.2020 11:21
(brak ocen)
OCEŃ
Quesadillas smażone z serem
Quesadillas smażone z serem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Z obu rodzajów mąki oraz wody wyrób elastyczne ciasto. Odstaw je na kilka minut, a potem uformuj w wałek i podziel na 8-10 kawałków. Kawałki spłaszcz w dłoniach, tworząc placki o średnicy około 12 cm. Wkładaj do środka ser i zlepiaj brzegi jak w pierogach. Usmaż na oleju (placki powinny być zanurzone) z obu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Rada: Quesadillas podaje się gorące, od razu po przygotowaniu. Świetnie smakują z ostrą salsą, ale pasuje do nich także kwaśna śmietana.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.