Quesadillas smażone z serem
Quesadillas smażone z serem
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Mąka kukurydziana - 15 dagMąka pszenna - 15 dagWoda - 3/4 szklankiSer żółty - 25 dag, startyOlej rzepakowy - do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z obu rodzajów mąki oraz wody wyrób elastyczne ciasto. Odstaw je na kilka minut, a potem uformuj w wałek i podziel na 8-10 kawałków. Kawałki spłaszcz w dłoniach, tworząc placki o średnicy około 12 cm. Wkładaj do środka ser i zlepiaj brzegi jak w pierogach. Usmaż na oleju (placki powinny być zanurzone) z obu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Rada: Quesadillas podaje się gorące, od razu po przygotowaniu. Świetnie smakują z ostrą salsą, ale pasuje do nich także kwaśna śmietana.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory