Quinoa na mleku waniliowym

Maia Sobczak/Magazyn Kuchnia 17.02.2020 16:47
(brak ocen)
OCEŃ
Quinoa na mleku waniliowym
Quinoa na mleku waniliowym
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

Quinoę płuczę dwa razy na gęstym sicie, potem podprażam w suchym garnku i zalewam mlekiem.

2 / 5

Dodaję po szczypcie gałki muszkatołowej i soli, gotuję, aż quinoa wchłonie prawie całe mleko. Następnie przykrywam i odstawiam na kilka minut.

3 / 5

Gruszkę obieram ze skórki, kroiję na ćwiartki i usuwam gniazdo nasienne. Śliwki dryluję i kroję na mniejsze części. Imbir siekam drobniutko.

4 / 5

Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam gruszkę, imbir, leciutko solę, dodaję śliwki i skórkę z limonki. Podsmażam przez chwilę, dodaję szczyptę kakao i chia.

5 / 5

Na małej patelni podprażam mieszankę migdałów i nerkowców. Do miseczki wkładam ugotowaną quinoę, dodaję podsmażone owoce i posypuję prażonymi orzechami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA