Rabarbarowy placek z bezą
Rabarbarowy placek z bezą
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Rabarbar - 4-5 łodygCukier - 2 łyżki
-
Ciasto:
Mąka pszenna - 30 dagMasło - 20 dagCukier puder - 10 dagSól - Szczypta
-
Beza:
Białka - 3Cukier - 6 łyżek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodaj masło, posiekaj. Zagnieć ciasto, ulep kulkę, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
2 / 3
Dużą formę do tarty wyłóż ciastem i podpiecz w piekarniku nagrzanym do 200°C (10 minut).
3 / 3
Rabarbar umyj i obierz, pokrój na kawałki o długości 2 cm. Wymieszaj z cukrem, ułóż na cieście. Białka ubij, stopniowo dodając cukier. Wyłóż na placek i piecz w temp. 180°C, aż piana będzie złota i krucha.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory