Rabarbarowy placek z bezą

Magazyn Kuchnia 04.02.2021 16:45
(brak ocen)
OCEŃ
Rabarbarowy placek z bezą
Rabarbarowy placek z bezą
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodaj masło, posiekaj. Zagnieć ciasto, ulep kulkę, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.

 

2 / 3

Dużą formę do tarty wyłóż ciastem i podpiecz w piekarniku nagrzanym do 200°C (10 minut). 

3 / 3

Rabarbar umyj i obierz, pokrój na kawałki o długości 2 cm. Wymieszaj z cukrem, ułóż na cieście. Białka ubij, stopniowo dodając cukier. Wyłóż na placek i piecz w temp. 180°C, aż piana będzie złota i krucha.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.