Raclette z awokado
Raclette z awokado
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Awokado - 3 średnie pokrojone w plasterki i skropione sokiem z cytryny awokadoAnchois - 20 pokrojonych w kostkę filetówSzalotka - 3 w talarkachCzosnek - 2 posiekane ząbkiRzeżucha - 1 pojemnikMozzarella - 40 dagPieprz biały mielony - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Patelenki do raclette wykładamy plasterkami awokado, na nich układamy anchois, kapary, kawałki szalotki i czosnku oraz rzeżuchę. Na wierzchu kładziemy dwa plasterki mozarelli i zapiekamy tak długo, aż ser lekko zbrązowieje. Na koniec posypujemy białym pieprzem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory