Racuchy piwne z jabłkami

Magazyn Kuchnia/Aleksandra Lazar 02.10.2020 13:05
(1 ocena)
OCEŃ
Racuchy piwne z jabłkami
Racuchy piwne z jabłkami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Mąkę wraz z solą przesiewamy do miski. Żółtka ubijamy z oliwą, dodajemy do mąki i mieszamy. Powoli wlewamy piwo, cały czas mieszając, aż do uzyskania jednolitej masy. Miskę przykrywamy i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce.

2 / 3

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry. Posypujemy cukrem pudrem i cynamonem. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z piwnym ciastem.

3 / 3

Plastry jabłek zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps