Risotto z przegrzebków

Tessa Capponi-Borawska, Magazyn Kuchnia 27.11.2020 16:11
(brak ocen)
OCEŃ
Risotto z przegrzebków
Risotto z przegrzebków
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Pokrojone w cienkie talarki pory dusimy na oliwie, dodajemy suchy ryż i wlewamy wino, mieszając, aż odparuje. 

2 / 4

Zmniejszamy ogień i powoli, porcjami, dolewamy gorący bulion. Mieszamy, aż ryż będzie miękki (około 20 minut). 

3 / 4

W tym czasie smażymy umyte przegrzebki z obu stron - na maśle, na silnym ogniu. Polewamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec gotowania dodajemy cząber i parmezan, mieszamy. 

4 / 4

Risotto umieszczamy na gorącym półmisku, układamy na nim przegrzebki i od razu podajemy.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA