Roladki z kurczaka

Haps 26.02.2020 14:39
(brak ocen)
OCEŃ
Roladki z kurczaka
Są takie dania, które są proste, ale jednak prezentują się dość wykwitnie. Robisz je w 15 minut, a cała rodzina ma cię za perfekcyjnego szefa kuchni. Uratowaliśmy ci niedzielny obiad? Nie dziękuj. Od tego jesteśmy!
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Pierś z kurczaka rozkrój w poprzek (tak jak na wideo). Rozłóż pierś na płasko, nakryj ją folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Na desce rozłóż trzy plastry suszonej szynki (tak aby na siebie zachodziły).

2 / 3

Na jednym z brzegów szynki połóż pierś z kurczaka. Na mięsie rozłóż kawałki fety i suszonych pomidorów oraz listki szpinaku i zwiń całość w ciasną roladę. W ten sam sposób przygotuj drugą roladę. Owiń rolady folią spożywczą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 C stopni.

3 / 3

Piecz około 35 minut. W połowie pieczenia rozwiń rolady z folii, aby szynka się zarumieniła.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.