Sałatka makaronowa z fasolą
Sałatka makaronowa z fasolą
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Makaron penne - 500 g razowegoFasola biała z puszki - 250 gFasola czerwona z puszki - 250 gPapryka czerwona - 1Papryka zielona - 1Olej rzepakowy - 4 łyżki (może być oliwa)Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotujemy makaron w osolonym wrzątku, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Białą i czerwoną fasolę osączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone w kostkę papryki. Ugotowany, odcedzony makaron przelewamy zimną wodą, aby ostygł. Mieszamy z warzywami, skrapiamy oliwą, doprawimy solą i pieprzem. Przed podaniem możemy posypać sałatkę posiekaną kolendrą.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory