Sałatka z kiełkami pszenicy
Sałatka z kiełkami pszenicy
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Kapusta pekińska - 1/4 średniejSeler korzeniowy - 1/4 małegoPor - 1Kiełki pszenicy - 40 gOrzechy włoskie - garśćSer cheddar - 20 dag (lub sera mimolette)
-
Sos
Jogurt naturalny - 4 łyżkiMajonez - 2 łyżeczkiMusztarda francuska - płaska łyżeczka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Kapustę drobno szatkujemy. Selera obieramy i ścieramy na tarce. Białą część pora przekrawamy wzdłuż, płuczemy i drobno kroimy. Mieszamy w misce razem z kiełkami i orzechami.
2 / 2
Podajemy na talerzu z kosteczkami sera. Obficie polewamy sosem jogurtowo-majonezowym.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory