Sałatka ze skorzonery z syropem klonowym

Sałatka ze skorzonery z syropem klonowym
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Skorzonera (wężymord czarny korzeń) - 1/2 kgMarchewka - 100 gPietruszka - 100 gOlej rzepakowy - 2 łyżki
-
Dressing:
Syrop klonowy - 2 łyżkiOcet balsamiczny - 3 łyżkiOliwa - 2 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
-
Do posypania:
Tymianek świeży - listki z kilku gałązek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Piekarnik rozgrzewamy do 200 st. C. Warzywa obieramy, kroimy w słupki podobnej wielkości, nacieramy olejem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut.
2 / 2
Robimy dressing, łącząc wszystkie jego składniki. Upieczone warzywa układamy w misce, polewamy dressingiem i dokładnie mieszamy. Podajemy posypane listkami tymianku i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory