Schab śliwkowy

Anna Wrońska/ Magazyn Kuchnia 06.12.2019 10:47
(brak ocen)
OCEŃ
Schab śliwkowy
Schab śliwkowy
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie schabu: powyżej godziny

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zagotuj wodę z obraną włoszczyzną, włóż schab, obgotuj. Wyjmij, osącz, obsmaż na smalcu. Włóż do rondla, posyp tartą bułką. Dodaj masło, powidła roztarte z odrobiną wywaru ze schabu, przypraw do smaku, wrzuć goździki. Schab uduś do miękkości i pokrój w plastry. Do sosu wlej mąkę wymieszaną z winem, gotuj, mieszając, 2-3 minuty, a potem polej mięso. Możesz podać z kaszą gryczaną.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.