Semifreddo miodowe

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 06.12.2019 10:47
(brak ocen)
OCEŃ
Semifreddo miodowe
Semifreddo miodowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: 30 minut Mrożenie: 3 godziny

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wyściel małe miseczki (lub dużą formę) folią kuchenną. Utrzyj na parze jajko i żółtka z miodem. Zdejmij z ognia, gdy masa zrobi się kremowa i gęsta. Przestudź. Ubij śmietanę, delikatnie połącz ją z masą miodową. Napełnij foremki (lub formę), przykryj zwisającą folią. Wstaw do zamrażalnika na co najmniej 3 godziny. Następnie wyjmij z foremek, przełóż na talerzyki i skrop miodem. Przed podaniem posyp orzeszkami pinii.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.