Semifreddo miodowe

Semifreddo miodowe
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: 30 minut
Mrożenie: 3 godziny
Składniki (4porcje)
-
Jajka - 1Żółtka - 4Miód pszczeli - 10 dag + trochę do polaniaŚmietana kremówka 36 proc. - 300 mlOrzeszki pinii - 3 dag uprażonych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wyściel małe miseczki (lub dużą formę) folią kuchenną. Utrzyj na parze jajko i żółtka z miodem. Zdejmij z ognia, gdy masa zrobi się kremowa i gęsta. Przestudź. Ubij śmietanę, delikatnie połącz ją z masą miodową. Napełnij foremki (lub formę), przykryj zwisającą folią. Wstaw do zamrażalnika na co najmniej 3 godziny. Następnie wyjmij z foremek, przełóż na talerzyki i skrop miodem. Przed podaniem posyp orzeszkami pinii.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory