Śledź w oleju i cebuli - PowerKuchnia Adriany

Haps Premium; przepis i wykonanie: Adriana Marczewska 12.02.2020 13:06
(brak ocen)
OCEŃ
Śledź w oleju i cebuli - PowerKuchnia Adriany
Śledź w oleju i cebuli według Adriany Marczewskiej. Choinka ubrana. Prezenty są. Goście są. I wtedy wkracza on: cały w cebuli. Tradycyjny śledź, bez którego nie mogą się odbyć żadne święta Bożego Narodzenia.
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Zanim przystąpisz do przygotowania śledzi, namocz filety w zimnej wodzie. Powinny w niej spędzić 1,5 godziny. W tym czasie kilka razy ją zmieniaj. Obierz i pokrój w piórka obie cebule. Na dnie średniej wielkości miski ułóż warstwę cebuli, dodaj listek laurowy, 2-3 goździki i 5 ziarenek ziela angielskiego. Układaj kolejne warstwy śledzi, cebuli i przypraw, aż wykorzystasz wszystkie składniki. Tak przygotowaną rybę zalej olejem lnianym i rzepakowym.

2 / 2

Śledzie przykryj szczelnie folią lub przełóż do zakręcanego słoika i wstaw do lodówki na co najmniej 12 godzin. Po upływie tego czasu podawaj z kwaśną śmietaną, opiekanymi ziemniakami, pokrojonym w zapałkę jabłkiem i posiekanym szczypiorkiem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps