Śledzie w oleju lnianym

Magazyn Kuchnia 06.12.2019 10:48
(brak ocen)
OCEŃ
Śledzie w oleju lnianym
Śledzie w oleju lnianym
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cebulę siekamy, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i filety, (autor przepisu nie moczy śledzi, ale kto woli mniej słone, może włożyć je na godzinę do mleka), wszystko zalewamy olejem i wstawiamy na 2-3 dni do lodówki. Zamarynowane śledzie podajemy z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.

*Artur Moroz autor przepisów, szef i właściciel restauracji Bulaj w Sopocie, w której serwuje m.in. rosyjską zupę rybną soljankę, ryby sezonowe; od witlinka i troci przez turbota po gładzicę i, przede wszystkim, śledzie na różne sposoby. Chce namówić lokalne władze do uruchomienia największego na Pomorzu targu rybnego.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps