Sorbet z czarnej porzeczki

Janusz Myjak/Magazyn Kuchnia 08.07.2020 14:37
(brak ocen)
OCEŃ
Sorbet z czarnej porzeczki
Sorbet z czarnej porzeczki
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Obierz buraki, pokrój je w kostkę, zalej małą ilością wody, ugotuj na małym ogniu do miękkości. Ostudź, zmiksuj z porzeczkami, miodem, sokiem jabłkowym. Przetrzyj przez sitko, jeszcze raz zmiksuj, dodając białko. Przełóż do metalowej miski, wstaw do zamrażalnika na 4-6 godzin.

2 / 2

Masę sorbetową mieszaj co pół godziny. Podawaj z pokrojonym na kawałki melonem oraz kiwi. Piękny, głęboki, ciemnoczerwony kolor nie jest tym razem zasługą wiśni, tylko porzeczek i zwykłych buraków. Dla kontrastu dodaliśmy zielone kiwi i melon.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.