Składniki (4porcje)
-
Porzeczki czarne - 20 dagBurak - 15 dag ćwikłowychSok jabłkowy - 50 mlBiałka - 1Miód pszczeli - 2 łyżkiMelon - 1/4Kiwi - 4
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Obierz buraki, pokrój je w kostkę, zalej małą ilością wody, ugotuj na małym ogniu do miękkości. Ostudź, zmiksuj z porzeczkami, miodem, sokiem jabłkowym. Przetrzyj przez sitko, jeszcze raz zmiksuj, dodając białko. Przełóż do metalowej miski, wstaw do zamrażalnika na 4-6 godzin.
2 / 2
Masę sorbetową mieszaj co pół godziny. Podawaj z pokrojonym na kawałki melonem oraz kiwi. Piękny, głęboki, ciemnoczerwony kolor nie jest tym razem zasługą wiśni, tylko porzeczek i zwykłych buraków. Dla kontrastu dodaliśmy zielone kiwi i melon.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory