Składniki (5porcji)
-
Przecier pomidorowy - 4 łyżkiWino białe - 1 kieliszekCebula - 4Oliwa - 2 łyżkiAnchois - 10 filetówZioła - 1 czubata mieszanych i posiekanych (natka pietruszki liście selera naciowego i szałwii igiełki rozmarynu)Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuMakaron spaghetti - 40 dag
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Przecier i wino zagotowujemy w rondelku i odstawiamy.
2 / 4
Cebule drobno siekamy. Podsmażamy na złoty kolor na oliwie, dodajemy anchois, zioła i przecier z winem. Doprawiamy do smaku solą. Podgrzewamy, nie doprowadzając do wrzenia.
3 / 4
W międzyczasie gotujemy spaghetti w dużej ilości wrzącej, osolonej wody.
4 / 4
Odcedzamy, mieszamy z sosem i podajemy od razu ze świeżo mielonym pieprzem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory