Spaghetti z sosem anchois

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 21.09.2020 12:25
(brak ocen)
OCEŃ
Spaghetti z sosem anchois
Spaghetti z sosem anchois
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Przecier i wino zagotowujemy w rondelku i odstawiamy. 

2 / 4

Cebule drobno siekamy. Podsmażamy na złoty kolor na oliwie, dodajemy anchois, zioła i przecier z winem. Doprawiamy do smaku solą. Podgrzewamy, nie doprowadzając do wrzenia. 

3 / 4

W międzyczasie gotujemy spaghetti w dużej ilości wrzącej, osolonej wody.

 

4 / 4

Odcedzamy, mieszamy z sosem i podajemy od razu ze świeżo mielonym pieprzem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.