Steki argentyńskie z domowym sosem barbecue
Steki argentyńskie z domowym sosem barbecue
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Wołowina - 2 steki (np. antrykot, t-bone)Oliwa - 6 łyżekCzosnek - 2 ząbkiRozmaryn świeży - 2 gałązkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
-
Sos barbecue
Sos worcestershire - łyżkaOcet balsamiczny - 3 łyżkiKeczup - 3 łyżkiWoda - 3 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Steki przez noc marynujemy w oliwie, czosnku i rozmarynie. Grillujemy przez 6 minut z każdej strony. Podajemy z sosem barbecue, zrobionym z podanych składników i z młodymi ziemniakami oraz garścią rukoli.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory