Steki argentyńskie z domowym sosem barbecue

Steki argentyńskie z domowym sosem barbecue
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Wołowina - 2 steki (np. antrykot, t-bone)Oliwa - 6 łyżekCzosnek - 2 ząbkiRozmaryn świeży - 2 gałązkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
-
Sos barbecue
Sos worcestershire - łyżkaOcet balsamiczny - 3 łyżkiKeczup - 3 łyżkiWoda - 3 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Steki przez noc marynujemy w oliwie, czosnku i rozmarynie. Grillujemy przez 6 minut z każdej strony. Podajemy z sosem barbecue, zrobionym z podanych składników i z młodymi ziemniakami oraz garścią rukoli.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Wybory
- Kiedy głos jest nieważny? Jak głosować w wyborach parlamentarnych?
- Kto może głosować w wyborach?
- Wybory parlamentarne a frekwencja
- OBWE - co to za organizacja?
- Głosowanie przez pełnomocnika
- Jak głosować poza miejscem zameldowania?
- Wybory parlamentarne - na czym polegają?
- Głosowanie korespondencyjne - co to jest? Kto może skorzystać?
- Jak głosować poza miejscem zamieszkania?
- Karta do głosowania - jak ją wypełnić? Na co zwrócić uwagę?
- Kodeks wyborczy - nowelizacja i ważne zmiany w 2023 r.
- Jak głosować za granicą?
-
Plotki
-
Kalkulatory