Suszone śliwki z migdałami w miodzie

Tessa Capponi-Borawska 22.12.2019 03:01
(brak ocen)
OCEŃ
Suszone śliwki z migdałami w miodzie
Suszone śliwki z migdałami w miodzie
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie śliwek: Do godziny

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Śliwki przecinamy wzdłuż (ale nie do samego końca) i drylujemy. Do każdej wkładamy migdał i przyprawiamy szczyptą soli. Miód rozpuszczamy na patelni, przyprawiamy pieprzem i zanurzymy w nim śliwki, dobrze obtaczając je w miodzie. Układamy na półmisku i odstawiamy do ostudzenia. Uwaga! Przepis Apicjusza mówi o daktylach i orzechach pinii. Wypróbowaliśmy ze Stasiem wersję ze śliwkami i migdałami - i wyszło nam równie pysznie!

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.