Sznycelki z indyka po mediolańsku z pomidorami i z rukolą

Sznycelki z indyka po mediolańsku z pomidorami i z rukolą
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Indyk - 1 kg sznycli z piersiJajka - 2Bułka tarta - do obtoczeniaSól - do smakuOlej rzepakowy - do głębokiego smażeniaPomidory - 4 dużeRukola - do dekoracjiOliwa - do skropieniaOcet balsamiczny - do skropienia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Sznycle z indyka rozbijamy i kroimy na małe kawałki, zanurzamy w roztrzepanych widelcem jajkach i obtaczamy w bułce. Smażymy kawałki mięsa na bardzo gorącym oleju na złoty kolor, solimy i kładziemy na papier kuchenny do osączenia z tłuszczu. Odstawiamy do ostudzenia.
2 / 2
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy w kawałki, rukolę myjemy, osuszamy. Sznycle układamy na dużym półmisku, przykrywamy rukolą i pomidorami, a tuż przed samym podaniem lekko skrapiamy oliwą oraz octem balsamicznym.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory