Szparagi sezamowe
Szparagi sezamowe
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Olej sezamowy - łyżkaSezam - łyżka ziarenSzparagi zielone - 1.5 szklanki oczyszczonych i obranych, pokrojonych w centymetrowe plasterkiImbir - łyżka startegoSzalotka - łyżka posiekanychCzosnek - łyżka zmiażdżonegoKiełki fasoli mung - garśćPapryka czerwona - 1/2 dużej, pokrojonej w kostkęSos sojowy - łyżkaSok z limonki - z 1 limonki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Na patelni podgrzewamy olej sezamowy, wsypujemy sezam, dodajemy szparagi, imbir, szalotki i czosnek. Smażymy minutę, dodajemy kiełki i paprykę. Podgrzewamy kolejną minutę, zdejmujemy z ognia, wlewamy sos sojowy i sok z limonki.
2 / 2
Mieszamy i podajemy od razu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory