Szybkie ciasto z dyni
Jesień coraz bliżej, dlatego postanowiliśmy wczuć się w klimat i na tapetę wzięliśmy dynię! Zróbcie z nami to proste ciasto, bo jest pyszne i gwarantujemy - na jednym kawałku się nie skończy.
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (10porcji)
-
Dynia - 2 szklanki dyni startej na jarzynowej tarceCukier - 1 szklankaJajka - 3 sztukiCynamon - 3 łyżeczkiSoda oczyszczona - 1 łyżeczkaCukier waniliowy - 1 opakowanieMąka pszenna - 3 szklankiOlej rzepakowy - 1 szklanka
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Ubij jajka z cukrem. Dodaj olej, mąkę, cukier wanilinowy, sodę oraz cynamon. Wszystkie składniki wymieszaj mikserem, a na końcu dodaj dynię i delikatnie wymieszaj łyżką.
2 / 2
Wylej gotowe ciasto do foremki i piecz ok. 50 minut w 180 stopniach. Po przestudzeniu wyjmij z foremki i posyp cukrem pudrem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory