Tapenada z suszonymi figami

Olga Badowska/Magazyn Kuchnia 08.12.2020 17:05
(brak ocen)
OCEŃ
Tapenada z suszonymi figami
Tapenada z suszonymi figami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Figi kroimy na kawałki, czosnek drobno siekamy. W malakserze pulsacyjnie miksujemy figi, czosnek, oliwki, kapary, listki mięty, anchois i oliwę. Konsystencja tapenady nie może przypomninać gładkiej pasty, powinna mieć widoczne spore grudki. Doprawiamy do smaku.

2 / 2

Podajemy z bagietką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.