Tapenada z suszonymi figami
Tapenada z suszonymi figami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Figi suszone - 6Czosnek - 2 ząbkiOliwki czarne - 2/3 szklanki, bez pestekOliwki kalamata - 2/3 szklanki, bez pestekKapary - 2 łyżkiMięta - 10 gałązekAnchois - 4 filecikiOliwa - 60 mlSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuBagietka - 1
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Figi kroimy na kawałki, czosnek drobno siekamy. W malakserze pulsacyjnie miksujemy figi, czosnek, oliwki, kapary, listki mięty, anchois i oliwę. Konsystencja tapenady nie może przypomninać gładkiej pasty, powinna mieć widoczne spore grudki. Doprawiamy do smaku.
2 / 2
Podajemy z bagietką.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory