Tarta z pomidorami i kozim serem

Tarta z pomidorami i kozim serem
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Ciasto francuskie - 1 opakowanie (50 dag)Bazylia - 3 gałązki
-
Nadzienie
Pomidory - 50 dagSer kozi miękki - 20 dagCebula - 1 sztOliwa - 3 łyżkiSól - Do smakuPieprz czarny mielony - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Nagrzej piekarnik do 190°C. Ciasto rozmroź, a gdy będzie miękkie i elastyczne, wyłóż nim formę na tartę. Wystające brzegi ciasta odetnij ostrym nożem.
2 / 3
Przygotuj nadzienie: cebulę posiekaj, usmaż na złoty kolor na 2 łyżkach oliwy. Przypraw solą i pieprzem.
3 / 3
Na cieście rozłóż cebulę, połowę pokruszonego sera oraz obrane i pokrojone w plasterki pomidory. Posyp resztą sera, oprósz solą i pieprzem, skrop pozostałą oliwą. Piecz, aż ser zacznie się rumienić (ok. 20 minut).
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory