Tęczowa salsa z kurczakiem

Haps 25.02.2020 12:20
(brak ocen)
OCEŃ
Tęczowa salsa z kurczakiem
Mówi się, że szczęście mieni się kolorami jak tęcza. Jednak mało się mówi o tym, jak to tęczowe szczęście smakuje. Wyjaśniamy: szczęście nie tylko wygląda, ale smakuje jak tęczowa salsa. Szczegóły poniżej.
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Na początku przygotuj kurczaka. Dopraw mięso solą, kminem rzymskim, słodką oraz ostrą papryką i usmaż na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie ostudź mięso i pokrój na plastry. Przygotuj salsę. Kolorowe papryki, pomidory oraz cebulę pokrój w drobną kostkę (odpowiadającą wielkością ziarnom kukurydzy z puszki).

2 / 2

Przełóż pokrojone warzywa do dużej miski. Dodaj kukurydzę i fasolę z puszki (odsączone z wody) oraz drobno posiekaną kolendrę. W osobnej miseczce wymieszaj sok z limonki, syrop z agawy, oliwę, kmin rzymski, sól oraz płatki chilli. Tak przygotowanym dressingiem polej salsę i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Nałóż salsę na talerze a na wierzchu połóż plastry kurczaka.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA