Tortilla hiszpańska

Przemysław Muszyński, Magazyn Kuchnia 30.01.2020 11:18
(brak ocen)
OCEŃ
Tortilla hiszpańska
Tortilla hiszpańska
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Posiekaną cebulę szklimy na rozgrzanej oliwie. Po kilku minutach dodajemy sparzone i obrane ze skórek pomidory. Smażymy 10-15 minut, odstawiamy. Jajka doprawiamy solą i pieprzem, ubijamy. Dodajemy tuńczyka i podsmażone warzywa. Masę wlewamy na patelnię, pilnując, by pokryła ją równomiernie. Smażymy do momentu, aż spodnia warstwa się zrumieni. Wówczas odwracamy i smażymy z drugiej strony.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps