Tortilla po hiszpańsku

Magazyn Kuchnia 27.05.2020 13:08
(1 ocena)
OCEŃ
Tortilla po hiszpańsku
Tortilla (Hiszpania)
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

W najprostszej podstawowej wersji tortilla składa się ze smażonych ziemniaków, jajek i cebuli. Reszta to jazda dowolna. Ziemniaki pokrój w grubą kostkę, podsmaż na złoty kolor. Dodaj mięso mielone i smaż razem około 5 minut.

2 / 2

Oczyść i obierz warzywa, pokrój je w kostkę i dodaj do ziemniaków z mięsem. Smaż razem 8 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Jajka wymieszaj ze śmietaną, mieszaniną polej mięso z warzywami. Smaż pod przykryciem ok. 5 minut. Gdy spód jest gotowy, odwróć tortillę i smaż kolejne 5 minut. Przed podaniem posyp drobno posiekaną natką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps