Udka kurczaka w miodzie

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 16.01.2020 16:37
(brak ocen)
OCEŃ
Udka kurczaka w miodzie
Udka kurczaka w miodzie
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cienko obierz skórkę z pomarańczy, wyciśnij sok. Do rondla wlej sok, włóż kilka paseczków skórki pomarańczowej i dodaj pozostałe składniki, oprócz kurczaka. Zagotuj, podgrzewaj 4-5 minut na małym ogniu. Udka włóż do miski, polej sosem, przykryj i włóż na 3 godziny do lodówki. Co jakiś czas odwracaj mięso w zalewie. Grilluj po 7-8 minut z każdej strony (lub w piekarniku w temp. 180-200 st. C), smarując sosem pomarańczowym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps