Udka kurczaka z figami i tymiankiem

Paulina Jakóbiec/Magazyn Kuchnia 23.01.2020 17:07
(brak ocen)
OCEŃ
Udka kurczaka z figami i tymiankiem
Udka kurczaka z figami i tymiankiem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cebulę siekamy i szklimy na maśle w garnku żaroodpornym. Udka kurczaka solimy, pieprzymy i obsmażamy z obu stron na patelni. Do garnka z cebulą wrzucamy figi, obsmażone udka i gałązki tymianku. Polewamy oliwą i dusimy 35-45 minut pod przykryciem na średnim ogniu, aż udka będą miękkie. Kurczaka podajemy z quinoą ugotowaną według instrukcji na opakowaniu. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.