Uszka z suszonymi grzybami
Uszka z suszonymi grzybami
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Borowiki - 100 g suszonychCebula biała - 1Masło - 2 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuBułka tarta - kilka łyżek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotowujemy ciasto według przepisu podstawowego. Grzyby zalewamy letnią wodą, moczymy 2 godziny i gotujemy do miękkości. Osączamy (wywar możemy dodać do zupy grzybowej), studzimy, siekamy. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy grzyby i 1-2 łyżki wywaru, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy po łyżce bułkę tartą i mieszamy, aż masa zgęstnieje. Studzimy. Ciasto cienko wałkujemy i wycinamy kwadraty o boku 5 cm. Nakładamy odrobinę farszu i lepimy uszka. Gotujemy. Podajemy do barszczu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory